Sie befinden sich hier

Inhalt

2017-07-24 10:07

Ön sem maradhat ki – kötelező lesz a cégkapus regisztráció

2018-tól kötelezővé teszik a cégkapu-jegyzékbe történő regisztrációt minden gazdálkodó szervezetnek, így az agrárium sem marad ki a „jóból”. A nyilvántartás ugyan csak 2018-tól válik kötelezővé, de a már létező gazdálkodási szervezetek idén augusztus 30-ig be kell, hogy jelentsék elérhetőségeiket.

A cégkapun minden olyan gazdálkodói szervezetnek regisztrálnia kell magát, amely jogi személynek számít. A regisztrációra azért van szükség, hogy a jövőben ezen keresztül kommunikáljanak a közigazgatási szervekkel. Újdonsága a rendszernek, hogy eddig az állam a cégek képviselőivel kommunikált, mostantól azonban magát a jogi személyt szeretné megszólítani.

Mivel a kötelezettség mindenkire érvényes, így a mezőgazdaságban tevékenykedők is kötelesek eleget tenni ennek. A jelenlegi regisztráció ugyan még csak előzetes, de a már létező cégeknek kötelezően végre kell hajtaniuk. Élesben azonban majd csak 2018. január elsejétől fog működni a rendszer.

Ettől az időponttól azonban szinte minden ügymenet ezen a „céges ügyfélkapun” keresztül fog történni. Nagyon kevés eset lesz, amikor papír alapon kell ügyet intézniük a gazdálkodási szervezeteknek.

Forrás: magro.hu

Kontextspalte

Szolgáltatás részletező:

Betöltés...

Kapcsolódó GAK projektek

  • ECOVOC  (EU Leonardo 2011-13)  
    Biozöldség termesztő
  • Klímaváltozás projekt (NKTH 2008-2012)

 

 

GAK Szaktanácsadói Belső Rendszer

Kérjük írja be felhasználói nevét és jelszavát a belső tartalmak eléréséhez.