Sie befinden sich hier

Inhalt

2017-05-29 14:27

Hamarosan beadhatók a kérelmek a rövid ellátási lánc támogatására

Néhány nap múlva elérkezik a támogatási kérelmek benyújtásának határideje a rövid ellátási lánc támogatására, az első értékelési határnap pedig egy hónapra rá lesz.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az ,,Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért" című (VP3-16.4.1-17) pályázati felhívás támogatási kérelmének benyújtása 2017. június 6-tól megkezdődik.

A pályázat keretein belül lehetőség van konzorciumi formában vagy gazdasági társaság formában támogatási kérelem benyújtására. Feltétel, hogy legalább öt mezőgazdasági termelő és egy piacszervező szervezet együttműködése megvalósuljon.

A REL lehetőséget teremt az egy adott térségben élő élelmiszer-előállítók, -feldolgozók és -értékesítők közös tevékenységére. Olyan közösségi szerveződés, amely csökkenti a távolságot a fogyasztók és a termelők között. Az együttműködés lehetővé teszi a termékalap növelését, melynek köszönhetően nagyobb mennyiséget igénylő fogyasztók kiszolgálása is lehetséges. Egy olyan ellátási láncot jelent, amelyet kevés számú gazdasági szereplő alkot, akik elkötelezettek az együttműködés, a helyi gazdasági fejlesztés, valamint a termelők, feldolgozók és a fogyasztók közötti szoros földrajzi és társadalmi kapcsolatok iránt.

Az első értékelési határnap ideje 2017. július 6., az eddig beadott projekteket együttesen bírálják el.

A pályázattal kapcsolatos részletek a felhívás szövegében megtalálhatók, mely ezen a linken érhető el.

Forrás: agrotrend.hu

Kontextspalte

Szolgáltatás részletező:

Betöltés...

Kapcsolódó GAK projektek

  • ECOVOC  (EU Leonardo 2011-13)  
    Biozöldség termesztő
  • Klímaváltozás projekt (NKTH 2008-2012)

 

 

GAK Szaktanácsadói Belső Rendszer

Kérjük írja be felhasználói nevét és jelszavát a belső tartalmak eléréséhez.